HeaderGracefullfood
Facebook logo Instagram logo LinkedIn Twitter

T. 06 381 300 69
KVK. 61222186

Blog


Appel Chips

barbecue_vis

Juli: Grace Bosch (diëtiste)

Ben jij ook zo gek op chips? Als je na een lange, vermoeide dag heerlijk onderuit gezakt op de bank zit. Chipje erbij, een lekker drankje. Ontspanning is voor veel mensen een echte beloning. Maar wat tikt chips aan in de calorieën, chips bevat namelijk 540 kcal per 100 gram!

Een goed alternatief en net zo lekker is eigengemaakt Appelchips. Net zo knapperig als gewone chips maar dan verantwoord.

De appelchips moet 2.5 uur in de oven, dus planning en vooruitdenken is wel belangrijk als je s’ avonds wilt genieten van de appelchips. Je kan het in een luchtdichte bak gerust een aantal dagen bewaren, dus maak gerust een grotere hoeveelheid. Hieronder geef ik je het recept.

Het recept

 

De ingrediënten:

 • 2 appels (mijn voorkeur gaat uit naar Elstar)
 • Kaneel
 • 1 à 2 eetlepels citroensap per appel

 

To do:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd of schaaf de appels (met schil) in hele dunne plakjes.
  3. Doe de plakjes in een kom en meng dit met de kaneel en citroensap. Zorg ervoor dat alle plakjes appel met een beetje kaneel bedekt zijn.
  4. Leg de plakjes appel op de bakplaat (zo veel mogelijk los van elkaar, anders krijg je ze straks moeilijk van elkaar af).
  5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven, en verwarm dit c.a. 2.5 uur.
  6. Als de plakjes nog niet knapperig zijn, haal dan toch de bakplaat uit de oven. Bij het afkoelen wordt de appelchips nog krokanter.
  Bon appetit!

Bekijk ook....


Koken zonder pakjes - '5 tips voor het koken zonder pakjes en zakjes'Stamppot tijd - 'Stamppot, ook voor in de lente, zomer en herfs.! 'Bewegen in de winter - 'Bewegen is goed, meer bewegen is beter 'Doelen stellen - '2019, een nieuw jaar, een nieuwe start. 'Goede Voornemens! - 'Moeite met Goede voornemens? Zo haal je ze! 'Peulvruchten - '2016, het jaar van de Peulvrucht!'Vis - 'Advies: Éénmaal vette Vis in de week! '

Vlees - 'Hoe eten we verstandig vlees? De nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad'Paksoi - Pak choi - 'Paksoi, een verrassend lekkere groenten. Probeer het ook eens!'

Stil aan de overkant - 'Een blog van mijn vader, heeft hij zijn doelstelling van 2015 bereikt? Hoe ziet 2016 eruit? Lees het hier. '


Seizoensgroenten - ' Wat zijn ze en waarom zou je ze eten? Ik leg het je uit.'


SpringRolls - 'Een super gezond tussendoortje in rijstpapier!'


Portiegrootte - 'Weet jij wel hoeveel je eet?..'


AppelChips - 'De gezonde avondsnack: een goede vervanger een zak chips.'


Een gezonde barbecue - 'Er is mooi zomers weer voorspeld.. en wij Nederlands duiken massaal de schuur in om de barbecue te ontvlammen. Hoe houden we het barbecuen een beetje gezond?


'Het JoJo effect.' - Een blog over mijn vaders ervaring na 5 maanden afvallen!


'H2O' - H2O: Water drinken? Water is de belangrijkste bouwsteen van ons lichaam. Maar hoeveel water hebben we nodig en hoe maak ik 'lekker' water?


'Chickpeas' - Een gezonde vrijdagavond snack en lekker voor mee naar het werk of school.


Mmmm Granola! - Een gezond recept voor het maken van je eigen Granola!


Cijfertik - Een blog van mijn vader over zijn eerste maand afvallen.


Gezonde tussendoortjes - Een blog met tips voor gezonde tussendoortjes..


Let's Go! - Een blog van mijn vader over zijn ervaring met afvallen.