HeaderGracefullfood
Facebook logo Instagram logo LinkedIn Twitter

T. 06 381 300 69
KVK. 61222186

Blog


Paksoi - Pak choi

stilaandeoverkant

Juni 2016: Grace Bosch (diëtist)

Sinds kort ben ik een groenteabonnement aan het uitproberen van de Hooge Kamp; een tuinders bedrijf met een biologische en duurzame aanpak. De groenten worden daarbij direct aan de consumenten geleverd met behulp van afhaaladresjes, waar je de groenten eens per week kan afhalen. De groenten worden geleverd aan de hand van een abonnementen. Ik heb gekozen voor een klein pakket, dat bestaat uit vijf a zes verschillende soorten groenten. Genoeg voor 1 week.

De groenten worden gekozen door de tuinders, volgens de seizoenen. Hierdoor verschilt de inhoud van de box elke week. In het eerste groente pakket vond ik een paksoi. Nou is paksoi geen groenten waar ik mee op gegroeid ben, waardoor ik het ook niet snel zal kopen in de supermarkt. Nu werd ik echter gedwongen hier wat lekkers mee te bereiden.

Paksoi is koolsoort en is van Aziatische afkomst. Het heeft dikke witte stelen met daaraan groene bladeren. Je kan het rauw eten, maar ook wokken of bijvoorbeeld door een stamppot mengen. De paksoi moet goed gewassen worden, gezien er zand tussen de stengels kan zitten. Daarna kunnen ze in reepjes, met een dikte naar keuze, gesneden worden.

Naar wat zoeken kwam ik op een recept die mij wel aanstond. Het is een recept van 24 Kitchen (te vinden op Salade Paksoi) waar eigenlijk gamba’s bij horen. Gezien het “Meatless Monday” was, heb ik er voor gekozen de gamba’s er uit te laten en een andere dressing gemaakt. Het recept:

Ingrediënten:

  • 1 paksoi
  • 1 komkommer
  • Paar stengels bosuien
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

 

Wat moet je doen:

Snijd de paksoi, de komkommer en de bosuitjes in stukjes. Meng in een kom de paksoi, komkommer, bosuitjes en taugé door elkaar. Meng de dressing van de mayonaise, olijfolie en peper en zout door de groenten.

Om de maaltijd volwaardiger te maken at ik naast de paksoi salade een rode linzensoep met kokosmelk van De Groene Meisjes. Dit is een heerlijke én voedzame soep op basis van linzen, die in deze hoofdmaaltijd voorzagen in de eiwitbron.

Al met al was ik blij verrast met de lekkere salade en de combinatie met de soep. Paksoi zal bij mij thuis wat vaker op het menu komen te staan! Wellicht nu ook bij jou…

Eetsmakelijk!

 

Bekijk ook....


Koken zonder pakjes - '5 tips voor het koken zonder pakjes en zakjes'Stamppot tijd - 'Stamppot, ook voor in de lente, zomer en herfs.! 'Bewegen in de winter - 'Bewegen is goed, meer bewegen is beter 'Doelen stellen - '2019, een nieuw jaar, een nieuwe start. 'Goede Voornemens! - 'Moeite met Goede voornemens? Zo haal je ze! 'Peulvruchten - '2016, het jaar van de Peulvrucht!'Vis - 'Advies: Éénmaal vette Vis in de week! '

Vlees - 'Hoe eten we verstandig vlees? De nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad'Paksoi - Pak choi - 'Paksoi, een verrassend lekkere groenten. Probeer het ook eens!'

Stil aan de overkant - 'Een blog van mijn vader, heeft hij zijn doelstelling van 2015 bereikt? Hoe ziet 2016 eruit? Lees het hier. '


Seizoensgroenten - ' Wat zijn ze en waarom zou je ze eten? Ik leg het je uit.'


SpringRolls - 'Een super gezond tussendoortje in rijstpapier!'


Portiegrootte - 'Weet jij wel hoeveel je eet?..'


AppelChips - 'De gezonde avondsnack: een goede vervanger een zak chips.'


Een gezonde barbecue - 'Er is mooi zomers weer voorspeld.. en wij Nederlands duiken massaal de schuur in om de barbecue te ontvlammen. Hoe houden we het barbecuen een beetje gezond?


'Het JoJo effect.' - Een blog over mijn vaders ervaring na 5 maanden afvallen!


'H2O' - H2O: Water drinken? Water is de belangrijkste bouwsteen van ons lichaam. Maar hoeveel water hebben we nodig en hoe maak ik 'lekker' water?


'Chickpeas' - Een gezonde vrijdagavond snack en lekker voor mee naar het werk of school.


Mmmm Granola! - Een gezond recept voor het maken van je eigen Granola!


Cijfertik - Een blog van mijn vader over zijn eerste maand afvallen.


Gezonde tussendoortjes - Een blog met tips voor gezonde tussendoortjes..


Let's Go! - Een blog van mijn vader over zijn ervaring met afvallen.