HeaderGracefullfood

Over Gracefullfood

Grace Bosch

Mijn naam is Grace Bosch, diëtiste. Als het over eten gaat staan de kernwoorden ‘leuk’, ‘lekker’ en ‘gezellig’ bij mij centraal. Al van jongs af aan ben ik bezig met voeding. Als klein meisje hielp ik mijn moeder al in de keuken met het avondeten. Later vermaakte ik mij met het maken van taarten, koekjes en lekkernijen en al snel probeerde ik recepten uit kookboeken uit.

De keuze om de opleiding Voeding & Diëtetiek te gaan doen was dan ook snel gemaakt. Tijdens mijn opleiding kon ik mij meer verdiepen in een onderwerp waar mijn interesses erg naar uit ging. Dat ik hierbij ook mensen kon helpen, maakte het voor mij compleet. De studie heb ik dan ook met erg veel plezier en motivatie gevolgd.In de zomer van 2013 mocht ik met trots mijn diploma op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in ontvangst nemen. Door mijn studie staan de kernwoorden ‘leuk’, ‘lekker’ en ‘gezellig’ nog meer centraal. Het werd voor mij een uitdaging om te koken en te bakken met een gezondere inslag. Ik leerde al snel dat gezond eten dezelfde sfeer teweeg kan brengen als ongezond eten. Onbewust zijn er dan ook al snel aanpassingen in mijn eigen leefstijl ontstaan. Deze ongedwongen manier van toepassen en leefstijlveranderingen wil ik, samen met mijn passie voor gezond eten, graag overdragen.

OverGrace

Manon van Aalst

Mijn naam is Manon van Aalst en in 2013 heb ik mijn diploma Voeding en Diëtetiek in ontvangst mogen nemen die ik heb gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Een van de redenen om te starten met de opleiding Voeding en Diëtetiek is omdat ik zelf diabetes heb. Door deze ervaring weet ik wat het is om dagelijks medicatie te moeten gebruiken, leefstijladviezen toe te moeten passen en wat voor invloed dit kan hebben op je dagelijkse leven. Met deze ervaring ben ik mij er bewust van dat er meerdere factoren meespelen.Voeding heeft u nodig om bijvoorbeeld de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar misschien gelden er voor u wel adviezen waardoor u bepaalde voedingsmiddelen niet meer mag of beter in de mindere mate kan gaan gebruiken. Gedrag en motivatie kunnen dan belemmerende factoren zijn die veranderingen in de weg kunnen staan. Door mijn eigen ervaring, mijn werkervaring met cliënten en mijn opgedane kennis tijdens scholingen kijk ik naast uw voedingspatroon en leefstijl ook naar andere mogelijke factoren die hierin een rol kunnen spelen. Zo nodig besteed ik tijdens mijn gesprekken ook hier aandacht aan en gaan we samen op zoek naar wat bij u past.

OverGrace